Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, priti sot në selinë e Kryesisë dy akademikë e shquar, Fetih Mehdiun dhe Muhamed Mufakun, ku diskutuan për rolin e intelektualëve në shoqërinë moderne si dhe në veçanti për projektin e ndriçimit të personaliteteve fetare shqiptare.

Akademikë Fetih Mediu dhe Muhamed Mufaku, falënderuan Myftiun Tërnava për mbështetjen e ofruar dhe bashkëpunimin e ngushtë në lidhje me ndriçimin e personaliteteve fetare, një fushë në të cilën sipas tyre është e domosdoshme të punohen dhe të ndriçohen personalitet e tilla.

Në anën tjetër, Myftiu Tërnava, çmoi lartë rolin e dy akademikëve në angazhimin e tyre për ndriçimin e personaliteteve fetare, por mbi të gjitha për rolin e tyre të intelektualëve që kanë.

Takimi u vlerësua si një mundësi e rëndësishme për të ndarë pikëpamjet, përvojat dhe idetë në lidhje me rolin dhe kontributin e intelektualëve në shoqëri. U theksua se bashkëpunimi i tilla ndërmjet Myftiut të Kosovës dhe akademikëve të shquar është i domosdoshëm për të avancuar shoqërinë dhe për të promovuar vlerat e përbashkëta.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Përfundoi aksioni i shpërndarjes së mishit të kurbanit

Prishtinë, më 10 korrik 2024 Rreth 20 mijë kurbane janë therur dhe janë shpërndarë nga Bas…