Myftiu Tërnava mbajti mbledhje me kryetarët e këshillave të Bashkësisë Islame

Prishtinë, 10 prill 2018

Kryetari Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim Tërnava, mbajti sot mbledhje me kryetarët e Këshillave të Bashkësisë Islame të Kosovës, me të cilët ka bashkëbiseduar për përgatitjet për muajin e bekuar të Ramazanit, për gjendjen nëpër këshillat e Bashkësisë Islame të Kosovës, për punët, projektet dhe për prioritetet e këshillave të BIK-ut. Paraprakisht Myftiu Tërnava falënderoi dhe përgëzoi kryetarët e këshillave të Bashkësisë Islame të Kosovës për punën që janë duke bërë në shërbim të fesë dhe të vendit. Ai u rikujtoi atyre përgjegjësinë që kanë në organizimin dhe udhëheqjen e jetës fetare në këshillat e Bashkësisë Islame.

“Nëse ju jeni të përkushtuar ndaj detyrës e misionit që keni marrë, jeta fetare, duke filluar nga xhamatet nëpër xhami, do të njohë vetëm rezultate që kjo do të reflektojë në të gjitha aktivitetet e BIK-ut”, – tha Myftiu Tërnava.
Myftiu Tërnava tha se falë Zotit dhe angazhimi tonë në përgjithësi, në këto vitet e fundit ka shënuar rezultate të mira, sidomos në ndërtimin e infrastrukturës, si të xhamive ashtu edhe të objekteve të tjera, siç janë ndërtimi i selive nëpër këshillat e Bashkësisë Islame, ndërtimi i godinave të medreseve, pastaj godina e FSI-së, si dhe ndërtimi i objekteve për vakëfe, të cilat janë një bazë e mirë për funksionimin e Bashkësisë Islame të Kosovës,- u shpreh Myftiu Tërnava.
Në fund, Myftiu Tërnava u kërkoi që të bashkëpunojnë edhe më shumë mes vete, të shkëmbejnë përvoja me njëri-tjetrin në mënyrë që aktivitetet të jenë në të mirë të xhemateve.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Certifikohen 130 nxënës të Akademisë se Kuranit “Hifdh Kids”

Prishtinë, më 12 gusht 2022 Me rastin e këtij manifestimi, kryeimami i Bashkësisë Islame t…