Me shqetësim të thellë mora lajmin për viktimat dhe të lënduarit nga pasojat e tërmetit të sotëm në Shqipëri, i përcjellë me dëme të mëdha në objekte banimi në disa lokalitete në Shqipëri. Në këto momente të renda për vëllezërit tanë, shprehim mbështetjen tonë të gjithanshme duke u solidarizuar e duke bashkëndier dhimbjen. Familjarëve të viktimave u shpreh ngushëllimet më të sinqerta, duke lutur Zotin e Gjithëmëshirshëm që t’u lehtësojë dhimbjet, ndërsa të plagosurve u dëshiroj shërim të shpejtë.
Apeloj tek qytetarët që të ruajnë qetësinë, të mos krijojnë panik si dhe të ndihmojnë njëri – tjetrin. Në rastet të tilla, solidariteti, ndihma dhe përkujdesi më ata që kanë pësuar është vepra e puna më e mirë që e do dhe e urdhëron Zoti i Madhëruar. Bashkësia Islame e Kosovës do të ndjek me vëmendje situatën e krijuar dhe, me të gjitha kapacitetet, do jetë pranë vëllezërve dhe motrave në Shqipëri.
Zoti na ndihmoftë për tejkalimin e kësaj gjendjeje!

Myftiu i Kosovës
Naim ef. Tërnava

Myftiu i Kosovës
Naim ef. Tërnava

Shfaq më shumë në Fjalime

Shfleto

Myftiu Tërnava vizitoi për ngushëllime familjen e haxhi Muharrem Gashit

Prishtinë, më 18 qershor 2024 Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tër…