Prishtinë, 4 shkurt
Medreseja e Mesme “Alauddin” në Prishtinë ka pranuar një donacion nga shkolla e binjakëzuar në Ankara, ku përmes Dijanetit të Turqisë, në ambientet e Medresesë në Prishtinë është bërë dhurimi i këtij donacioni.
Ky donacion përfshinë 20 tabela të mençura së bashku me projektor, 400 kuranë e libra dhe broshura të tjera është pajisur nga sot kjo shkollë, me anë të së cilave synohet të përmirësohet edhe më tutje mësim-nxënia.
Në këtë eveniment mori pjesë edhe vetë Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava i cili çmoi lartë bashkëpunimin shumë të ngushtë me shtetin mik të Kosovës, Turqinë e cila nuk ka ndihmuar jo vetëm BIRK-un por kanë ndihmuar në të gjitha sektorët e jetës në Kosovë. “Kanë ndihmuar në nivele qendrore dhe lokale, në restaurimin e objekteve të trashëgimisë kulturore, xhamive që kanë një karakter shumë domethënës për të kaluarën dhe për të ardhëm tonë këtu në këtë nënqiell. “Të mos jemi falënderues për Turqinë nuk është e drejtë andaj në emër të krejt kësaj i falënderoj dhe lus zotin që t’i shpërblej më të gjitha të mirat e Tij. Janë duke punuar dhe investuar në restaurimin e xhamive në Prishtinë, Gjakovë, Pejë , Rahovec, Skenderaj e vende tjera. Ky është një investim jashtëzakonisht i madh ku pemës këtyre investimeve ne kemi arritur objekteve gjashtë shekullorë tu zgjasim jetën deri në amshueshmëri. Andaj edhe me anë të këtij donacioni që kanë sjellur këtu në Medrese do të kenë mundësi që nxënësit tanë të përvetësojnë ditur e njohuri më shpejt dh enë mënyrën më bashkëkohore. Andaj Drejtoria e medresesë dhe Kryesia e BIRK-ut nuk do të kursej të investoj në këtë drejtim”-tha myftiu Tërnava.
Me këtë rast në emër të nxënësve dhe stafit arsimor shprehu falënderime drejtori Medresesë Alauddin Fadil ef. Hasani i cili me këtë rast vlerësoi lartë këtë donacion nga ambasada dhe Dijaneti i Turqisë. Ai po ashtu nuk la pa përmendur edhe ndihmat e tjera që i kanë ardhur Medresesë Ministria e Arsimit dhe Dijaneti dhe luti Zotin që tua shpërbleje këtë të mirë dhe që është domethënëse për Medresenë. Atasheu për çështje fetare në Ambasadën e Turqisë, z. Nevzat Akin me këtë rast potencoi bashkëpunimin dhe raportet shumë të mira mes MM Aluddin dhe asaj ne Turqi. “ Ky donacion është si rezultat i bashkëpunimit shumë të mirë mes Medresesë Alauddin dhe Medresesë në Ankara ku kemi sjellur disa mjete por edhe nga Dijaneti i Turqisë pas kërkesës së Medresesë në Prishtinë ku kemi sjellur 400 kuranë dhe me këtë rast i falënderoj të gjithë ata që kanë ndihmuar në sjelljen e këtij donacioni”-tha mushaviri Akin, i cili po me këtë rast tha para të pranishmëve se tani janë duke vazhduar bursat e shkollimit për në Turqi po ashtu edhe nga vetë Dijaneti dhe me këtë rast jemi të gatshëm të ofrojmë ndihmë për të gjithë ata që dëshirojnë të studiojnë në Turqi.
Pjesë e këtij evenimenti ishte edhe z.Sherefedin Turan këshilltarë për arsim i ambasadës së Turqisë në Kosovë, nga ana e tij konfirmoi gatishmërinë që Turqia do të vazhdoj të përkrah ndihmën për nxënësit kosovarë.’Bazuar në mundësitë tona mundohemi që të ndajmë për studim dhe arsimim tuajin me të gjitha mundësitë që ne kemi në dispozicion. Jemi të gatshëm për ju dhe për këtë arsye jemi këtu. Të dashur nxënës e dimë se dituria është arma kryesore në ditët e sotme andaj i tërë personeli arsimor këtu bënë përpjekjet që ju të arrini atë, por duhet dhe kjo varet nga puna juaj që të arrini në jetë:-tha z.Turan.
Mysafirët premtuan e ndihma të tilla nuk do të ofrojnë për nxënësit e Medresesë në shërbim të ngritjes dhe avancimit të mësim nxënies.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Përfundoi aksioni i shpërndarjes së mishit të kurbanit

Prishtinë, më 10 korrik 2024 Rreth 20 mijë kurbane janë therur dhe janë shpërndarë nga Bas…