Mbahet gara e njohurive fetare për 120 nxënës nga e gjithë Kosova

Prishtinë, më 27 gusht 2022

Nën organizimin e Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës, në Medresenë e Mesme “Alauddin” në Prishtinë është mbajtur gara e njohurive fetare me nxënësit nga gjithë Kosova.

Mbi 120 garues iu bashkuan kësaj gare për njohurit e tyre në Kuran, akid, fikh dhe histori islame, ndërsa në fund fitues të kësaj gare u shpallën nxënësit nga Dragashi, ndërsa në vendin e dytë e zunë nxënësit nga Vitia dhe vendin e tretë ata Prishtina.

Kryeimami i Kosovës, Vedat ef. Sahiti, tha se për Bashkësinë Islame të Kosovës çështja e mësim besimit është prioritet kryesor dhe për këtë arsyeje po synohet të masivizohet në gjithë vendin.

Në anën tjetër, drejtori i Medresesë, Fadil Hasani, tha se ndjehet i lumtur që po sheh sot në këtë shkollë fëmijë kaq të mençur dhe të interesuar në çështjet fetare islame.

Gara e njohurive të përgjithshme fetare organizohet tash e disa vite, ku fëmijë nga gjithë vendi dhe më gjerë marrin pjesë në këto gara.

Në fund të këtij programi u shpërndanë mirënjohje dhe dhurata për të gjithë garuesit.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Myftiu Tërnava priti në takim një delegacion nga Qendra Islame nga Londra

Prishtinë, më 22 shtator 2022 Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tër…