Prishtinë, 17 mars 2015
Kryesia e Bashkësisë Islame, në mbledhjen e sotme të kryesuar nga Myftiu i Kosovës, Naim ef. Tërnava, pas shqyrtimit miratoi Llogarinë Përfundimtare të Kryesisë së BIK-së për vitin 2014.
Para Kryesisë së BIK-së Llogarinë Përfundimtare e paraqiti drejtori financiar, Kasim ef. Gërguri i cili në fjalën e tij veç tjerash tha: “Viti që lamë pas mund të them se ka qenë një ndër vitet më të suksesshme, sa i përket rritjes së të hyrave dhe donacioneve, dhe tërë qarkullimit financiar të Kryesisë”.

Kryesia e BIK-së, po ashtu sot miratoi edhe Llogaritë Përfundimtare të Këshillave të BI-së.
Në këtë mbledhje Kryesia e BIK-së shqyrtoi dhe martoi edhe Raportin për therjen e kurbanëve. Këtë raport, në emër të Komisionit përkatës e paraqiti Resul ef. Rexhepi, i cili ndër të tjerat tha se Komisioni me kohë ka bërë përgatitjet e duhura, që nga informimi, sensibilizimi, hapja e tenderëve për blerjen e kafshëve të trasha, pastaj hapja e tenderit për therjen e kurbanëve , mbikëqyrjen e therjes, e deri te grumbullimi i mishit për nevoja të institucioneve të BIK-së dhe shpërndarjes për nevoja të besimtarëve në Kosovë, Kosovën Lindore dhe në Shqipërinë Veriore.
Në këtë takim Kryesia shqyrtoi dhe miratoi edhe lëndë të tjera konform kompetencave të veta kushtuese.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Drejtori i Diasporës, Ekrem ef. Simnica ka pritur në takim kryetarin e QKMSh “Haxhi Zeka” në Belgjikë, Musa Mulajn

Prishtinë, 14 maj 2024 Drejtori i Diasporës në Kryesinë e Bashkësisë Islame të Kosovës, Ek…