Prishtinë, 15 korrik2020

Sot, kanë filluar punët në ndërtimin e xhamisë qendrore në Prishtinë. Me këtë rast kryetari i Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës, myftiu Naim ef. Tërnava më stafin e tij në emër të Kryesisë së BIRK-ut uruan tërë qytetarët e Kosovës me rastin e fillimit të ndërtimit të kësaj xhamie e cila do të jetë vërtetë një bukuroshe e Prishtinës. Ai është shprehur që në një kohë sa më të shkurtër të përfundojnë punimet në ndërtimin e kësaj xhamie. Me këtë rast myftiu Tërnava ka falënderuar të gjithë ata që dhanë kontribut dhe mundësuan që të nisin punët në ndërtimin e xhamisë qendrore në Prishtinë, duke filluar nga Dijanetin- e Turqisë,, komunën e Prishtinës, Kryesinë e BIRK-ut, organin mbikëqyrës dhe të gjithë ata që dhanë kontribut të madh gjatë këtij udhëtimi koxha të gjatë por pasiqë arritëm që sot të fillojmë punët por tani t gjitha ato kanë ngelur prapa shpine dhe tash do të ecim përpara në ndërtimin e kësaj shtëpie të Zotit. Ai në fund ka lutur Zotin që sa më shpejt të na e mundësoj që të vijmë në këtë vend t’i falemi dhe adhurojmë Zotin ngase në xhami meriton të adhurohet vetëm Zoti dhe askush tjetër.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Drejtori i Diasporës, Ekrem ef. Simnica ka pritur në takim kryetarin e QKMSh “Haxhi Zeka” në Belgjikë, Musa Mulajn

Prishtinë, 14 maj 2024 Drejtori i Diasporës në Kryesinë e Bashkësisë Islame të Kosovës, Ek…