Prishtinë, 5 dhjetor 2021

Në Abu Dabi të Emirateve të Bashkuara Arabe, ka nisur punimet Forumi i Tetë për Promovimin e Paqes në Shoqëritë Islame.

Në këtë forum po merr pjesë edhe kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, i shoqëruar nga shefi i kabinetit të tij, mr. Besim ef. Mehmeti.

Ky forum ka mbledhur pranë vetes myfti, ministra të punëve fetare, përfaqësues nga komuniteti myslimanë, si dhe delegatë nga Kombet e Bashkuara dhe organizatat e të drejtave të njeriut nga e mbarë bota.

Për shkak të pandemisë, ky forum kësaj radhe po mbahet në rrethana të jashtëzakonshme, andaj si rrjedhojë edhe numri i pjesëmarrësve është i kufizuar.

Ky forum është i teti me radhë dhe do të zgjasë dy ditë, e tema kryesore e këtij forumi do të jetë “Qytetaria – shtetësia gjithëpërfshirëse”.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Hytbeja e Myftiut të Kosovës, Naim ef. Tërnava, e mbajtur me rastin e festës së Fitër Bajramit

Familja Sot është ditë feste, ditë gëzimi, ditë mëshire e shpërblimi, ngase të gjitha adhu…