Filloi cikli i parë i trajnimeve fetaro-shkencore

Prishtinë, më 23 tetor 2022

Në kuadër të bashkëpunimit ndërmjet Bashkësisë Islame të Kosovës dhe Ministrisë së Çështjeve Fetare të Arabisë Saudite, sot, në ambientet e medresesë së mesme “Alauddin” në Prishtinë, ka filluar cikli i parë i trajnimeve fetaro-shkencore me imamë dhe profesorë. Para të pranishmëve ligjëroi dr. Hamed al Vuhejbi.

Fillimisht, mysafiri dr. Hamed al Vuhejbi u prit në takim nga kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava dhe nga drejtori i Medresesë, prof. Fadil ef. Hasani.

Dr. Hamed al Vuhejbi në ligjëratën e tij i vuri theks të veçantë tolerancës që promovon Islami, si dhe luftimit të ekstremizimit dhe radikalizmit. Ai foli gjithashtu edhe për çështjet bashkëkohore, të cilat preokupojnë myslimanët e sotshëm.

Ky cikël i trajnimeve do të vazhdojë edhe nesër, ku pas përfundimit të ligjëratave, pjesëmarrësit do të pajisen me certifikata.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Myftiu Tërnava priti në takim, dr. Muhamed Besharin

Prishtinë, më 2 dhjetor 2022 Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërn…