Prishtinë, 3 mars 2016
Sot, në selinë e Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës,  Myftiu i Kosovës, Naim  ef. Tërnava priti ambasadorin e Shteteve të Bashkuara, z. Greg Delawie.
Në  takim Myftiu Tërnava falënderoi qeverinë dhe popullin amerikan për mbështetje të vazhdueshme të popullit të Kosovës.
Myftiu Tërnava ambasadorit amerikan i dha një pasqyrë të shkurtër për BIK, skemën organizative, infrastrukturën e saj si dhe sfidat me të cilat ballafaqohet, e posaçërisht në angazhimin e BIK në luftimin e indoktrinimit dhe ekstremizmit të dhunshëm.

“Prioritet yni është mirëqenia e popullit, toleranca fetare dhe bashkëjetesa në mes feve dhe etnive. Jemi thellësisht të interesuar të zhvillojmë bashkëpunimin me ju në programe të ndryshme, sidomos në ato të këmbimit të përvojave.”, tha Myftiu.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Myftiu Tërnava po merr pjesë në sesionin e 23-të të Bordit të Lartë të Akademisë së Jurisprudencës Islame

Prishtinë, më 20 prill 2024 Në Riad të Arabisë Saudite, ka filluar punimet sesioni i 23-të…