Departamenti i Gruas i BIK-së mbajti ligjëratat e  ciklit të VI-VII nëpër xhamit e kyeqytetit me datën 12.05.2014  dhe  25.05.2014
    Cikli i VI
Në xhamin e “Emshirit” ligjëroi Fitore Dervishi temën:”Sinqeriteti”,pastaj
Sala Mehmeti, ligjëroi në xhamin “Ebu Bekër es-Siddik”
Tema: “ Bamirësia”,dhe  te xhamia “Jusuf Qelebi” temën: ” Edukimi i fëmijëve”
 mandej tek  Xhamia “ L. Fusha e Pajtimit”

Ligjëroi Aishe Gashi temën:” Vlera e Duasë ”.Kadrie Dragusha- Ademi, ligjëroi te Xhamia  e “Kadërije’temën:” Vlera e Dhikrit “ dhe
Bardha Kqiku, te xhamia “ Pavarësia”
Temën:” Besimi në të Dërguarit e Allahut”.

Cikli VII
                 Në xhamin “ L. Fusha e Pajtimit” ligjëroi teologe Vaxhide Podvorica – Bunjaku e cila         foli për  “Pasojat e mos respektimit të kohës”, ndërsa Besa Kçiku foli për  “ Veprat me të cilat të kaplon dashuria e Allahut” në xhamin “Pavarësia”, mandej në xhamin “Jusuf Qelebi” Ligjëroi Kadrie Dragusha- Ademi temën:” Shkaqet e sprovimit “pastaj Bardha Kçiku ligjëroi në xhamin: “ Kadërije” temën:” Rruga e lumturisë” dhe Fitore Dervishi ligjëroi  te xhamia  “ Ebu Beker es-Siddik”tema:”Ruajta dhe rreziku i gjuhës”.
Ndërsa, me datën 25.05.2014 Mr.Vaxhide Podvorica – Bunjaku mbajti ligjëratën”Israja dhe Miraxhi” në xhamin “Martirët” te varrezat në Vushtrri.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Myftiu Tërnava vizitoi për ngushëllime familjen Bunjaku

Prishtinë, më 27 shtator 2023 Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tër…