Prishtinë, 6 dhjetor
Myftiu i Republikës së Kosovës Naim ef. Tërnava  sot priti ambasadorin e ri të Francës  Didier Chabert. Myftiu Tërmava fillimisht ambasadorit Didier i  shprehi mirëseardhje  në  Kosovë duke i dëshiruar suksese dhe mbarësi gjatë  qendrimit dhe misionit  të  tij në  Kosovë.
Myftiu falenderoi shtetin mik të Frances për ndihmën dhe perkrahjen e madhe të popullit dhe shtetit francez dhënë Kosovës në vazhdimësi. Sikur edhe  e njohu me organizmin e  jetës fetare në vend , funskionimit të Bashkësisë  Islame me strukturat dhe institucionet e saja dhe rolin e saj në edukimin dhe fisnikërimin e besimtarve.
Ambasadori Didier falendroi Myftiun për mikpritjen dhe  për rolin e Bashkësisë Islame të Kosovës në kultivimin e kulturës së tolerancës dhe harmonisë ndërfetare. “Roli juaj është i rëndësisë së veçantë për edukimin dhe kultivimin e  harmonisë fetre në Kosovë” tha  ndër tjerash Ambasadori Didier.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Myftiu Tërnava vizitoi për ngushëllime familjen e haxhi Muharrem Gashit

Prishtinë, më 18 qershor 2024 Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tër…