Bisedë me ambasadorin e Arabisë Saudite në Tiranë Faisal Ghazi Ismail Hifzi

Vizita e Ministrit të Çështjeve Islame Dr. Abdulatif Al-Shejh, në Kosovë  u realizuar me kërkesë të oborrit mbretëror

z. Ambasador, fillimisht  ju faleminderit që gjetët kohë që të zhvillojmë këtë bisedë për revistën “Dituria Islame” dhe njëherësh shprehim falënderime për Mbretërinë e Arabisë Saudite, qeverinë dhe popullin e saj  për gjithë atë që kanë bërë për Republikën e Kosovën.  

– Ambasadori Faisal Ghazi Ismail Hifzi: Ju faleminderit. Dua të theksoj se ajo që Arabia Saudite u ofron të gjithë popujve myslimanë dhe jomyslimanë bazohet në mesazhin e njerëzimit mbi të cilin u themelua Mbretëria e Arabisë Saudite  dhe kërkon me të gjitha mjetet të ndihmojë çdo nevojtar me aftësitë e tij sipas kanaleve dhe kornizave zyrtare, dhe po e potencoj se  ne Arabi Saudite krenohemi  me qëndrimet që dorën e ndihmës që kemi ofruar  për vëllezërit tanë në Kosovë kur ka ndjerë nevojën.  

Si e  vlerësoni apo shihni vizitën e Shkëlqesisë së Tij Ministrit të Çështjeve Fetare të Arabisë Saudite Dr. Abdulatif Al-Shejh dhe delegacionit të tij shoqërues në Kosovë dhe rëndësinë e saj?  

– Ambasadori Faisal Ghazi Ismail Hifzi: Vizita e Shkëlqesisë së Tij, Ministrit të Çështjeve Islame, Dr. Abdulatif Al-Shejh, erdhi në bazë të direktivave bujare nga udhëheqja e Mbretërisë e përfaqësuar nga  Shërbëtori i dy Xhamive të Shenjta si dhe trashëgimtarit të kurorës, Zoti i ruajtë ata, të cilët janë gjithmonë të etur për t’i shërbyer Islamit dhe myslimanëve në botë dhe theksojnë rëndësinë e ndërtimit të urave të komunikimit me dijetarët dhe Bashkësitë Islame  për të punuar së bashku për të korrigjuar keqkuptimet rreth fesë islame e cila erdhi si mëshirë për botët dhe Mbretëri e Arabisë saudite  bazuar në udhëheqjen e saj në botën islame dhe vendndodhjen e saj gjeografike, e cila përfshin në vendet më të shenjta dhe më të dashurat për Zotin, Dy Xhamitë e Shenjta dhe ata ndjejnë peshën e përgjegjësisë  fetare karshi myslimanëve në botë në mënyrë që sqarojmë mesazhin e islamit e cila është ndërtuar mbi mëshirë, bashkëjetesë, tolerancë dhe këtë gjë e konfirmon edhe vizita e Shkëlqesia e tij Ministri i Çështjeve Islame, Dr. Abdullatif Al-Shejh, në takimet e tij zyrtare me zyrtarë në Kosovë.

 

Ambasadori Faisal Ghazi Ismail Hifzi

– Si e shihni nënshkrimin marrëveshjes së bashkëpunimit në fushat islame  të nënshkruar nga autoritetet e Bashkësisë Islame të Kosovës si dhe Ministri i Çështjeve Islame, Dr. Abdulatif Al-Shejh nga Arabia saudite?   – Ambasadori Faisal Ghazi Ismail Hifzi: Nënshkrimi i marrëveshjes me Kosovën është i rëndësishëm për organizimin e punës islame sipas një kornize të përbashkët zyrtare që përafron dhe arrin interesat e dy vendeve mike, dhe Mbretëria është e prirur për punë të organizuar që siguron arritjen e objektivave të përgjithshme të përcaktuara në kushtet e memorandumit të nënshkruar dy vjet më parë me Ministrinë e Çështjeve fetare dhe sot po finalizohet  me nënshkrimin e programit ekzekutiv për bashkëpunim në fushat e përhapjes së Islamit mesatar, moderimit,  dhe tolerancës që na nxit në to feja islame.

Shfaq më shumë në Intervista

Shfleto

Myftiu Tërnava priti në takim z. Halil Kastrati

Prishtinë, më 22 mars 2023 Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnav…