Prishtinë, më 2 maj 2022

Besimtarët myslimanë në Kosovë po festojë sot festën e Fitër-Bajramit.
Manifestimi qendror i kësaj feste u mbajt në Xhaminë e Madhe në Prishtinë, shoqëruar me këndim të Kuranit, selavate, tekbireve dhe ilahive.
Fillimisht namazit të sabahut i priu kryetari i Këshillit të BI-së në Prishtinë, Hetem ef. Sopjani, ndërsa ligjëratën tematike kushtuar festës së Fitër-Bajramit e mbajti Bahri ef. Hoxha, për të vazhduar më pas me namazin e Bajramit, të cilit i priu kryeimami i Kosovës, Vedat ef. Sahiti.

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim Tërnava mbajti hytben e Bajramjt, ku përmendi rëndësinë dhe veçoritë e kësaj feste që në vete sjell dashurinë, respektin, tolerancën ndaj njëri- tjetrit si dhe begatitë të tjera.
Duke lutur Zotin që të na e ketë pranuar agjërimin, “Festa e Fitër Bajramit si asnjë festë tjetër na bashkon me familjen me më të dashurit tanë, me fqinjët, miqtë e farefisin, ngase këtë e kemi obligim. Zoti na mëson se besimtarë të vërtetë janë ata që mbajnë lidhjet familjare, ngase për to ka urdhëruar Allahu. Festa e Fitër-Bajramit është një prej momenteve më të gëzueshme për të gjitha kategoritë e shoqërisë, ngase në vete përmban mesazhet hyjnore që ofrojnë familjen të afërmit miqtë dhe farefisin”, tha ai.

Myftiu Tërnava mes tjerash bëri thirrje për paqe nëpër të gjitha vendet e botës duke specifikuar vendet ku Fitër-Bajrami i ka gjetur në konflikte të armatosura.

“Ne po shijojmë mirësitë e kësaj feste, në shumë vende të botës kemi konflikte e gjakderdhje ku popullata e pafajshme po përballet me padrejtësi, dëbime, vrasje e shkatërrime. Nuk është ky misioni i njeriut në këtë jetë, kështu nuk na mësojnë librat e Zotit e nuk kanë ligjëruar në këtë mënyrë as të dërguarit e Zotit”, tha Myftiu në hytben e Bajramit.

Festa e Fitër Bajramit për besimtarët mysliman vjen pas përfundimit të muajit Ramazani, ku besimtarët kanë agjëruar për gjatë gjithë muajit si dhe shënojnë këtë muaj me ibadete të ndryshme.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Përfaqësuesit e Fondacionit “Shejh Zayed” sollën dhurata për fëmijët e shtrirë në Spitalin e Pediatrisë në QKUK

Prishtinë, më 4 mars 2024 Përfaqësuesit e Fondacionit “Shejh Zayed” të Emirateve të Bashku…