Myftiu i Kosovës, Mr. Naim Tërnava i shoqëruar nga bashkëpunëtorët më 2 qershor, u prit nga ambasadori i Kuvajtit në Tiranë, z. Najeeb Al – Bader, të cilin myftiu edhe njëherë e falënderoj për ndihëm që ka dhënë vendi i tij për Bashkësinë Islame të Kosovë e posaçërisht për ndihëm  e përkrahjen që kanë dhënë për Kosovën. Myftiu, gjithashtu e njohu ambasadorin kuvajtian edhe me të arbitruar e fundit të Bashkisë Islame si dhe me projekte që ka në plan  ti realizoj e  për të cilat  kërkoj ndihem dhe mbështetje nga fondacionet e Kuvajtit.

Ambasadori, z. Najeeb Al – Bader, pasi e falënderoj Myftiun për vizitën, e njohu atë  me përkrahen që bënë Kuvajti përmes ambasadës në Shqipëri në fushën e kulturës, ku veçoj projekt e realizuar në Krocë, Bajramcurr e Shkodër. Ambasadori kuvajian u shpreh i impresionuar me të arriturat e BIK. Ambasadori shprehu edhe kësaj radhe gatishmërinë  e tij për të ndihmuar në realizimin e projekteve të BIK përmes donacioneve kuvajtiane.
Gjatë qëndrimin në Tiranë, Myftiu Tërnava vizitoj edhe ambasadën e Mbretërisë së Arabisë Saudite, ku u prit nga ambasadori, Abdullah Abdulaziz Al Abdulkerim. Myftiu me ambasadorin sauditë bisedoj për përgatitjen e haxhit të sivjetmë. Këtu myftiu i dorëzoi ambasadorit Marrëveshjen e Haxhi për vitin 2014. Myftiu Tërnava dhe ambasadori saudit biseduan edhe për rrjedhën e realizimit  të disa  projekteve  në BIK të financuar  nga Arabia Saudite.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Drejtori i Diasporës, Ekrem ef. Simnica ka pritur në takim kryetarin e QKMSh “Haxhi Zeka” në Belgjikë, Musa Mulajn

Prishtinë, 14 maj 2024 Drejtori i Diasporës në Kryesinë e Bashkësisë Islame të Kosovës, Ek…