Myftiu Tërnava u prit nga drejtori i përgjithshëm i Drejtorisë së Vakëfeve të Turqisë, z. Adnan Ertemi

Prishtinë, 31 maj 2018
Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim Tërnava, gjatë qëndrimit në Ankara, u prit nga drejtori i përgjithshëm i Drejtorisë së Vakëfeve të Turqisë, z. Adnan Ertemi, të cilin Myftiu e falënderoi për projektet e realizuara në Kosovë në kuadër të restaurimit dhe ringritjes së objekteve të trashëgimisë kulturore të periudhës osmane.

Myftiu Tërnava u shpreh se puna që ka bërë Drejtoria e Vakëfeve në Kosovë për ringritjen dhe restaurimin e objekteve që kanë vlera monumentale, në bashkëpunim me Bashkësinë Islame të Kosovës, është e një rëndësie të veçantë për historinë kulturore të Kosovës, ngase po rikthehet e kaluara jona historike që ishte lënë pas dore me dekada të tëra.
Ndërsa, drejtori i Drejtorisë së Vakëfeve, z. Adnan Ertemi, shprehu gatishmërinë e institucionit që ai drejton të rritë bashkëpunimin me BIK-un dhe Kosovën edhe në fusha të tjera.
Dy bashkëbiseduesit u dakorduan që të rritin nivelin e bashkëpunimit ndërmjet dy institucioneve në të mirë të ruajtjes dhe të promovimit të vlerave kulturore.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Kryeimami Sahiti dhe delegacioni nga Turqia vizituan disa xhami të restauruara nga Drejtoria e Vakëfeve të Turqisë

Prishtinë, 7 dhejtor 2021 Kryeimami i Bashkësisë Islame të Kosovës, Vedat ef. Sahiti, së b…