Ballina Lajme Myftiu Tërnava priti në takim një delegacion nga Drejtoria e Përgjithshme e Vakëfeve të Turqisë

Myftiu Tërnava priti në takim një delegacion nga Drejtoria e Përgjithshme e Vakëfeve të Turqisë

Prishtinë, 10 tetor 2018

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim Tërnava priti sot në takim një delegacion nga Drejtoria e Përgjithshme e Vakëfeve të Turqisë, të prirë nga Adnan Ertem, i cili shoqërohej nga Hurata Ali, Sengul Koncagul dhe Keriman Dursun.

Myftiu Tërnava e njohu delegacionin me zhvillimet dhe organizimin e jetës fetare në vend. Ai çmoi kontributin dhe ndihmën e madhe që ka dhënën Republika e Turqisë për popullin e Kosovës, si dhe për ndihmën e ofruar për integrimin e Kosovës në mekanizmat rajonalë dhe ndërkombëtarë.

Myftiu Tërnava po ashtu falënderoi Drejtorinë e Përgjithshme të Vakëfeve të Turqisë për ndihmën që kanë dhënë në ngritjen e infrastrukturës së BIRK-ut, sidomos në restaurimin e monumenteve dhe trashëgimisë kulturo-historike.

Mysafirët nga Turqia shprehën falënderime për mikpritjen nga Myftiu Tërnava dhe theksuan se edhe më tutje do të jenë në ndihmë të BIRK-ut për projektet e ardhshme.

Bashkëpunimi i Bashkësisë Islame të Kosovës me Drejtorinë e Përgjithshme të Vakëfeve të Turqisë ka shënuar rritje në disa fusha të rëndësishme, me theks të veçantë në fushën e restaurimeve të monumenteve të trashëgimisë si dhe ndihmave sociale.

Gjatë ditës delegacioni do ta vizitojë Gjakovën dhe Prizrenin.

  • TENDER për OFERTIM

    Për botimin e kalendarit të tavolinës 2019: Të dhënat gjenerale: Tirazhi: 3000 copë Format…
  • Tender

    Për botimin e kalendarit të murit 2019: Të dhënat gjenerale: Tirazhi: 2500 copë Formati: B…
  • Myftiu Tërnava priti në takim ambasadorin Shaban Murati

    Prishtinë, 15 nëntor 2018 Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava…
Shfaq më shumë artikuj të ngjashëm
Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Myftiu Tërnava priti në takim ambasadorin Shaban Murati

Prishtinë, 15 nëntor 2018 Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava…