Ballina Lajme Myftiu Tërnava po qëndron për vizitë në Kuvajt

Myftiu Tërnava po qëndron për vizitë në Kuvajt

Prishtinë, 24 dhjetor 2013
Me ftesë të sekretarit të përgjithshëm të Fondacionit Kuvajtian të Vakëfeve,  Prof. Dr Abdulmuhsin el–Kharafi, Myftiu i Kosovës, Naim Tërnava i shoqëruar nga këshilltari i Kryesisë, Vedat Sahiti dhe asistenti i kabinetit Besim Mehmeti po merrë pjesë në Konferencën Ndërkombëtare të Vakëfeve me rastin e 20 vjetorit të themelimit të këtij fondacioni me vendim të Emirit të Kuvajtit me 1993.

Gjatë kësaj vizite Myftiu Tërnava është takuar me  personalitete të rëndësishme të Kuvjatit, si me  ministrin e Drejtësisë dhe Çështjeve fetare,  Shejh Sharida Muasherxhi, si dhe me përfaqëuesit e 20 shteteve të ndryshme nga vendet e ndryshme.
Në konferencë këshilltari i Kryesisë, Vedat Sahiti, mbajti një prezantim për vakëfet në Kosovë dhe prezantoi projektin madhor që ka filluar Kryesia e Bashkësisë Islame për Monografinë e Xhamive në Kosovë, me ç’rast foli për rëndësinë e dokumentimit dhe evidentimit të objekteve fetare dhe atyre të vakëfeve në përgjithësi. Projekt ky që zgjoi kërsherinë e pjesëmarrësve, të cilët shprehën interesimin e madh që edhe vendet tjera të fillojnë me dokumentimin dhe rivitalizmin e xhamive.{gallery}kuvajt1213{/gallery}

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

120 familje skamnore ndihmohet nga Bereqeti në Rahovec

Prishtinë, 4 prill 2020Këshilli i Bashkësisë Islame në Rahovec, me degën e Bereqetit ndihm…