Ballina Njoftime DEKLARATË PËR OPINION

DEKLARATË PËR OPINION

Prishtinë,  08 gusht 2019
Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës, me shqetësim ka marrë lajmin për dëmtimin dhe vandalizmin e varrezave myslimane në Prishtinë. Sipas informatave që disponojmë ne më 6 gusht 2019, persona të panjohur kanë vandalizuar 11 varre, ku me këtë rast kanë dëmtuar gurët mbivarror. Atakimi i varrezave përveç që është vepër e ndaluar me parimet fetare është akt i shëmtuar dhe veprim i papranueshëm, pavarësisht nga kush është kryer. Kryesia e BI të Kosovës kërkon nga organet kompetente që sa parë të zbulojnë aktorët e këtij akti vandal dhe të njëjtit të dalin para drejtësisë. Po ashtu kërkojmë nga organet kompetente që menaxhojnë varrezat që të marrin masat e duhura që akte të tilla mos të përsëriten në të ardhmen.

  • Telegram ngushëllimi

    Me rastin e tërmetit që goditi dje Turqinë, Myftiu i Kosovës, Naim ef. Tërnava i ka dërgua…
  • Mundësi aplikimi për bursë

    Bashkësia Islame e Kosovës, në bashkëpunim me Bankën Islame për Zhvillim (IDB), njofton të…
  • Konkurs

    Prishtinë, 21 janar 2020 Produksion i Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës, shpall Kon…
Shfaq më shumë në Njoftime

Shfleto

Telegram ngushëllimi

Me rastin e tërmetit që goditi dje Turqinë, Myftiu i Kosovës, Naim ef. Tërnava i ka dërgua…