Myftiu i Kosovës priti kryesuesin e BE-së në Kosovë

Sot, më 26 shtator 2012, Myftiu i Kosovës z.Naim Tërnava priti, në selinë e BIK, kryesuesin e BE-së në Kosovë, ambasadorin Samuel Zhbogar.
 
z. Zhbogar që në fillim u shpreh i intersuar që të informohet për Bashkësinë Islame të Kosovës dhe veprimtarinë e saj.

{jathumbnail}”Jam në dijeni për rolin dhe angazhimin tuaj, i nderuari Myfti, andaj kam ardhur për vizitë sot që të dëgjoj nga ju për punën tuaj,si dhe për vështirësitë me të cilat ballafaqoheni.”- ishin këto fjalët e para të ambasadorit Zhbogar.

Ndërsa, nga ana e tij Myftiu i Kosovës, z. Naim Tërnava, e njoftoi ambasadorin me angazhimin e BIK që Kosova të ec përpara në fushën e pjekurisë fetare e politike, dhe ajo që është shumë me rëndësi, të shenoj stabilitet ekonomik.
 
“Tolerancen fetare dhe bashkëjetesën me popuj të cilët flasin gjuhë tjetër dhe besojnë ndryshe, ky popull e ka të rrënjosur thellë në traditën e vet, dhe ne krehonemi me këtë virtyt”- vazhdoi myftiu Tërnava, i cili në vazhdim i foli ambasadorit edhe për zhvillimet, të arriturat dhe sfidat tjera me të cilat ballafaqohet kjo Bashkësi, duke filluar nga vonesa në rregullimin e pozitës juridike të bashkësive fetare, mosgatishmëria për përfshirjen e lëndës fetare në shkollat publike, si dhe perjashtimi i nxënëseve nga shkollat publike për shkak të mbulesës.
 
Ambasadori Zhbogar,dëgjoi me vëmendje gjithë atë që u tha, dhe shprehi gatishmërinë e bashkëpunimit të vazhdueshëm edhe në të ardhmën.
 
Që të dy krerët u moren vesh që të vazhdojnë edhe në të ardhmën të kenë takime dhe këmbim mendimesh dhe ideshë.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Hfz. Shaqir ef. Fetahu dekretohet për Reisul Ulema i Maqedonisë së Veriut

Më 26 nëntor, nën organizimin e Rijasetit të Bashkësisë Fetare Islame të Maqedonisë së Ver…