Në Lipjan Vedat Sahiti mban ligjëratë për bashkëjetesën

Dje, më  26 tetor 2015, në sallën e Kuvendit Komunal të Lipjanit, organizuar nga OSBE-ja, Zyra regjionale, u mbajt punëtori për ngritjen e tolerancës e dialogut ndërfetar e  ndëretnik në Komunën e Lipjanit, ku morën pjese  të rinjtë e komuniteteve të ndryshme  dhe delegatë të Kuvendit komunal, drejtorë të shkollave, profesorë, etj.

Takimin me një fjalë përshëndetëse e hapi  zv/kryetari i Komunës, Sefer Tasholli, per t’i dhënë fjalën më pas edhe Këshiltarit të  Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës,  Vedat ef. Sahiti, i cili mbajti ligjëratën “Bashkëjetesa, urdhër hyjnor”. Ndërsa, nga Kisha Ortodokse Serbe i pranishëm qe prifti Srdjan Stankovic.

Gjatë takimit u diskutua për ngritjen e vetëdijes rreth  kundërshtimit të gjuhës së urrejtjes, avancimit të marrëdhënieve ndëretnike dhe kultivimit të tolerancës ndërfetare.

Të gjithë pjesëmarrësit e kanë cilësuar si shumë të rëndësishme këtë punëtori.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Delegacioni i Kryesisë së BIK-ut qëndroi për vizitë në Bashkësinë Fetare Islame të RMV-së

Prishtinë, më 1 prill 2023 Në kuadër të bashkëpunimit të mirë ndërmjet Bashkësisë Islame t…