Prishtinë, më 25 mars 2022

Në xhaminë “Myderriz Rexhep Ismaili” në Bresanë të Dragashit, sot, në ditën e xhuma, 23 nxënës përfunduan me sukses leximin e Kuranit – hatmen, për të cilën u organizua edhe një program, me rastin e përfundimit të saj.

Në këtë program morën pjesë edhe kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, i shoqëruar nga bashkëpunëtorët e tij, kryetari i Komunës së Dragashit, z. Bexhet Xheladini, hoxhallarë dhe shumë të ftuar të tjerë.

Myftiu Tërnava në fjalën e tij drejtuar të pranishmëve, uroi dhe përgëzoi 23 nxënësit për sukseset e arritura, duke ua kujtuar kështu vlerën dhe rëndësinë e madhe që ka leximi i Kuranit. Ai përgëzoi edhe hoxhallarët, të cilët pareshtur punojnë për mësimin e brezave të rinj, duke ua kujtuar kështu edhe atyre që një gjë të tillë e kemi amanet karshi tyre.

Pjesë e këtij organizimi ishte edhe kryetari i Komunës së Dragashit, z. Bexhet Xheladini, i cili foli më tepër rreth bashkëpunimit të shkëlqyer që kanë me Këshillin e Bashkësisë Islame të Dragashit.

Imami i xhamisë, njëherësh edhe mësuesi i këtyre nxënësve, Kasam ef. Muhameti, tha se ndjehet tejet i lumtur që sot këta nxënës kanë arritur përfundimin e leximit të fjalës së Zotit, duke lutur Zotin që t’u japë shëndet e mbarësi dhe suksese në jetë. Ai foli edhe për sfidat që kanë kaluar përgjatë mësimit në kohë pandemie.

Në fund, për sukseset e arritura, nxënësit u pajisen me certifikata.

Në këtë xhami, Myftiu Tërnava, mbajti edhe hytben e xhumasë, nga ku përçoi këshillat dhe mesazhet e rëndësishme dhe të vlefshme për ardhjen e muajit Ramazan.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Myftiu Tërnava priti në takim ambasadorin jorezident të Katarit, z. Jabor Ali Hussein al Hawashela al Dosari

Prishtinë, më 23 shkurt 2024 Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërn…