Myftiu priti një delegacion nga shoqata për aftësimin dhe integrimin e ish-revolucionarëve libian

Myftiu i Kosovës, Naim Tërnava priti sot Mustafa Es-Sakizli- drejtor i përgjithshëm i shoqatës për aftësimin dhe integrimin e ish -luftëtarëve gjatë revolucionit në Libi.

“Populli i Kosovës me vëmendje ka përcjellë ngjarjet e vitit të kaluar në Libi, dhe që nga fillimi ka përkrahur luftëtarët e lirisë. Ne kemi mbështetur rënien e regjimit diktatorial të Gadafit, ndërsa tani mbështesim forcimin e institucioneve të dala nga vullneti i populli libian”- tha Myftiu Tërnava.

Musafta Es-Sakizili, pasi falënderoj Myftiun për pritjen, tha se është në Kosovës për të përfituar nga përvoja e UKÇ-së për transformim, integrim dhe sistematizim të ish ushtarëve. Dëshiroj që të njihemi nga afër më përvojën Tuaj, integrimin dhe sistemimin e ish – luftëtarëve në institucionet publike e shoqërore, nga e cila do të marrim mësimet e duhura. 
“Ne jemi të përkushtuar që në Libi të ndërtojmë një shoqëri demokratike me institucione funksionale e në shërbim të popullit”- tha Es-Sakizili .
Myftiu Tërnava dhe mysafiri nga Libia Mustafa Es-Sakizli u dakorduan që Kosova është një shembull i mirë në fushën e shtetndërtimit.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

“Të Allahut jemi dhe tek Ai do të kthehemi”

Njoftojmë kolegët, miqtë dhe opinionin e gjerë se sot, më 23 mars 2023, ndërroi jetë në mo…