Myftiu Tërnava vizitoi disa xhami të ndërtuara, përkatësisht të rindërtuara nga shteti i Kuvajtit

Prishtinë, më 4 mars 2023

Sot, kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, i shoqëruar nga bashkëpunëtorët e tij, sot ka vizituar tri xhami të ndryshme në Kosovë, të cilat u ndërtuan, përkatësisht u rindërtuan nga shteti i Kuvajtit.

Myftiu Tërnava u shpreh tejet i kënaqur me ndërtimin, përkatësisht rindërtimin e këtyre xhamive, për të cilat tha se do ta lehtësojnë kryerjen e ibadeteve fetare nga banorët e këtyre vendeve.

Xhamitë e reja, të ndërtuara, përkatësisht të rindërtuara janë xhamia e fshatit Henc, komuna e Fushë Kosovës, xhamia e rindërtuar në fshatin Kishnarekë të Drenasit dhe xhamia e fshatit Strellc i Poshtëm, komuna e Deçanit.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Mbahet tryezë shkencore me rastin e 120-vjetorit të lindjes së hfz Fahri ef. Iljazit

Prishtinë, 8 qershor 2023 Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës- Institutit për Hulumtime…