Prishtinë, 2 maj 2019

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, sot ka takuar administratën e Këshillave të Bashkësisë Islame të Kosovës, kryetarët, kryeimamët, sekretarët dhe arkëtarët.

Në këtë takim myftiu Tërnava çmoi kontributin dhe angazhimin që janë duke dhënë administratat e Këshillave të Bashkësisë Islame të Kosovës, si dhe  shprehu bindjen se bashkëpunimi, koordinimi dhe komunikimi në vijën zyrtare duhet shtohet në të mirë të avancimit të proceseve dhe në të mirë të Këshillave të BI-së. Ai po ashtu ka nënvizuar se raportet këshill-imam dhe anasjelltas, duhet të jenë shumë të mira dhe të gjithë imamët duhet të vizitohen dhe të ndiqet nga afër puna dhe veprimtaria e tyre, në mënyrë që efikasiteti dhe angazhimi të jetë edhe më i madh në të mirë të xhematit ku vepron. Myftiu Tërnava më tutje shprehu falënderime për punën dhe aktivitetin e imamëve që po zhvillojnë në terren duke lutur Zotin për mirëqenien dhe shëndetin e tyre.

Ai po ashtu ka përgëzuar administratën dhe imamët për punën dhe në të njëjtën kohë kërkoi nga të gjithë administrata që gjatë kryerjes së detyrave të tyre, në raportin imam – Këshill – Kryesi, dhe anasjelltas, t’i përmbahen vijës institucionale dhe hierarkike të BIKR-ut, pastaj të ketë bashkëpunim në mes të imamëve, pra në nivel të duhur, si dhe të bëhet bashkërendimi dhe koordinimi i aktiviteteve fetare. Një theks të veçantë, Myftiu Tërnava i kushtoi edhe mënyrës së ligjërimit të imamëve para audiencës, pra paraqitjes së tyre publike. Ai tërhoqi vërejtjen që gjatë fjalimeve që ata mbajnë të jenë të matur e të kujdesshëm, dhe të ftojnë në rrugën e Zotit të tyre po sipas porosive të Krijuesit, pra me urtësi dhe këshilla të mira.

Po ashtu myftiu Tërnava  me këtë rast  uroi të gjithë për muajin e Ramazanit që jemi në prag të tij, duke u lutur që edhe më të shtojmë ibadetet dhe adhurimin dhe të jemi sa më afër xhematit dhe të ndihmojmë shtresat e shoqërisë që kanë nevojë dhe presin nga ne.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Grupi i parë i haxhilerëve niset për në Kosovë

Prishtinë, më 25 qershor 2024 haxhi2024 Grupi i parë i haxhilerëve janë nisur tashmë drejt…