Prishtinë, më 5 qershor 2024

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, ka pritur sot në takim zëvendësministrin e Ministrisë së Punës dhe Mirëqenies Sociale të Turqisë, z. Adnan Ertem.

Myftiu Tërnava gjatë këtij takimi përmendi bashkëpunimin e mirë që kanë si institucion me DIJANET-in, Drejtorinë e Përgjithshme të Vakëfeve, TIKA-n dhe me organizata të tjera të Turqisë, duke i falënderuar kështu për ndihmën dhe mbështetjen e vazhdueshme që kanë dhënë. Ai shfrytëzoi rastin që të falënderojë z. Ertem për punën dhe angazhimin e tij të mëhershëm si drejtor i Përgjithshëm i Vakëfeve të Turqisë në restaurimin e xhamive të vjetra në Kosovë. Ai tha se Drejtoria e Vakëfeve e Turqisë ka dhënë një kontribut të jashtëzakonshëm në restaurimin e objekteve fetare me rëndësi në vendin tonë, dërgimin për shërim të të sëmurëve në Turqi, si dhe dërgimin e pakove ushqimore për familjet nevojtare.

Nga ana e tij, zëvendësministri z. Ertem, fillimisht falënderoi Myftiun Tërnava për pritjen, e më pas ia rikonfirmoi edhe njëherë gatishmërinë për një bashkëpunim të mëtutjeshëm.

Shfaq më shumë në Aktuale

Shfleto

Drejtori Simnica priti në takim imamin Burhan Mustafa

Prishtinë, më 13 qershor 2024Drejtori për Diasporë i Bashkësisë Islame të Kosovës, Ekrem e…