Myftiu Tërnava mori pjesë në ceremoninë përmbyllëse të garave të Kuranit në Katar

Prishtinë, më 9 prill 2022

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, mori pjesë në ceremoninë përmbyllëse të shpalljes së fituesve të garave të Kuranit, të mbajtura nën patronazhin e shejh Xhasim bin Muhamed al-Thani. Me këtë rast, ministri i Vakëfeve dhe Çështjeve Fetare të Katarit, Ganim bin Shahin el-Ganimi falënderoi Myftiun Tërnava për pjesëmarrjen, si dhe çmoi kontributin e tij dhe të institucionit të Bashkësisë Islame të Kosovës. Ai vlerësoi rolin e Myftiut Tërnava për ndërtimin e paqes, harmonisë dhe tolerancës në Kosovë.

Myftiu Tërnava falënderoi ministrin e Vakëfeve dhe Çështjeve Fetare të Katarit, El-Ganimin për mikpritjen, duke thënë se është tejet i nderuar me këtë pjesëmarrje në këtë ceremoni. Ai tha se do të shikohet mundësia që të bashkëpunohet në të ardhmen në organizimin e garave të memorizimit të Kuranit.

Në këtë garë morën pjesë më shumë se 1400 garues nga vende të ndryshme.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Myftiu Tërnava po merr pjesë në Konferencën e 14 Ndërkombëtare për dialogun ndërfetar në Doha të Katarit

Prishtinë, më 24 maj 2022 Nën patronazhin e shkëlqesisë së tij, sheikh Khalid bin Khalifa …