Prishtinë, më 30 mars 2024

Kuvendi i Bashkësisë Islame të Kosovës, ka mbajtur sot mbledhjen e rregullt, të cilën e hapi dhe e kryesoi kryetari i Kuvendit të BIK-ut, dr. Ajni ef. Sinani. Mbledhja filloi me lexim të Kuranit, e më pas u vazhdua me pikat e rendit të ditës, të cilat pas shqyrtimit, u miratuan të gjitha.

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, në fjalën e tij, foli për gjendjen e përgjithshme të organizimit fetar në Kosovë. Në veçanti foli për përgatitjet për muajin Ramazan dhe festës së Fitër Bajramit.

Gjatë kësaj mbledhje anëtarët e Kuvendit shqyrtuan dhe u miratuan Raporti i Punës së Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës për vitin 2023, Raportin e Komisionit Financiar si dhe u shqyrtuan dhe miratuan pasqyra e të hyrave dhe të dalave të Kryesisë.

Po ashtu, në këtë mbledhje të Kuvendit u shqyrtuan edhe çështje të tjera, të cilat u ngritën nga anëtarët e Kuvendit të Bashkësisë Islame të Kosovës.

Shfaq më shumë në Aktuale

Shfleto

Hytbeja e Myftiut të Kosovës, Naim ef. Tërnava, e mbajtur me rastin e festës së Fitër Bajramit

Familja Sot është ditë feste, ditë gëzimi, ditë mëshire e shpërblimi, ngase të gjitha adhu…