Prishtinë, 27 nëntor 2021

Kryeimami i Bashkësisë Islame të Kosovës, Vedat ef.Sahiti, po qëndron për vizitë zyrtare në Turqi.

Kryeimami Sahiti u prit nga Myftiu i Stambollit, z. Safi Arpaguş, i cili i uroi mirëseardhje dhe e falënderoi kryeimamin Sahiti për vizitën. Temë diskutimi në këtë takim ishte bashkëpunimi ndërmjet Bashkësisë Islame të Kosovës dhe Myftinisë së Stambollit.

Kryeimami Sahiti fillimisht e uroi myftiun Arpaguç për detyrën e re në krye të Myftinisë së Stambollit dhe më pas e njohu atë me mbarëvajtjen dhe organizimin e jetës fetare islame në Kosovë. Ne çmojmë lart kontributin dhe angazhimin e institucioneve të Turqisë në mbështetjejen e projekteve konkrete të Bashkësisë Islame theksoi mes tjerash kryeimami Sahiti.

Në fund të takimit kryeimami Sahiti i dhuroi myftiut Arpaguç, librin katalogu i dorëshkrimeve arabe në bibliotekën e Bashkësisë Islame të Kosovës.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës mbajti mbledhjen e rregullt

Prishtinë, më 18 korrik 2024 Me pjesëmarrjen e anëtarëve të Kryesisë së Bashkësisë Islame …