Kryeimami Bajgora: Për shkak të pandemisë Covid-19 janë anuluar aktivitetet të larmishme gjatë Ramazanit

Prishtinë, 22 prill 2020

Kryeimami i Bashkësisë Islame të Kosovës, Sabri ef. Bajgora theksoi se muaji i bekuar i Ramazanit këtë vit pritet të jetë më ndryshe jo vetëm në Kosovë, por edhe në shumicën e vendeve të tjera të botës. Ai tha se për këtë muaj ishin planifikuar aktivitetet të ndryshme në terren por që për fat të keq u anuluan për shkak të gjendjes së Koronavirusit. ‘Kemi paraparë aktivitetet të larmishme nëpër terren duke filluar nga ligjëratat nëpër terren, tribuna, takime me të rinj, ligjërata nga departamenti i Gruas, iftaret e përbashkëta që kemi pasur në vitet e kaluara me imam dhe me struktura të ndryshme mirëpo për shkak të pandemisë së KOVID-19 që ka prekur edhe vendin tonë jemi të shtrënguar që tërësisht ta ndryshojmë programin e aktiviteteve”-ka thënë kryemami Bajgora.
Ai më tutje ka nënvizuar se është i vetëdijshëm që xhemati është mësuar dhe kërkon ta dëgjoj zërin e hoxhës, dhe ne jemi përkushtuar që të jemi afër xhematit me ligjërata tematike dhe në këtë drejtim ai thotë se kemi paraparë të kemi nj aktivitet të ngjeshur duke pasur 2-3 ligjërata të ditë, ndërkohë që do të kemi edhe emisione interaktive me pyetje dhe përgjigje që iu interesojnë besimtarëve tanë.
‘është fat i mirë që adhurimet në islamë nuk ndërlidhen me vetëm me një objekt të caktuar si xhamitë por namazi mund të falet edhe në shtëpi, e në fushë andaj mendoj se besimtarët tanë do ta respektojnë këtë kufizim që neve jemi shtrënguar ta bëjmë për të mirën dhe shëndetin e përgjithshëm, namazin i drekës do të falet në shtëpi ashtu edhe namazi i teravisë sepse është prej namazeve synet. Ndërkohë që nuk kemi asnjë lajmërim se çfarë do të bëhet për namazin e Bajramit dhe a do të ketë lehtësime apo jo, dhe në bazë të rekomandimeve të mjekëve tanë do të shohim se a ekzistojnë mundësitë që një namaz të tillë të falet në fushë të hapur apo në stadiumin e Prishtinës apo ku ka mundësi të mbajmë distancën, por prapë them se nuk dimë se si do të rrjedhim ngjarjet”-ka thënë kryemami Bajgora,
Kryesia BIRK-ut ka njoftuar se Muaji i Ramazanit do të filloj të premten më 24 prill ndërsa Kosovën do të gjejë me xhami të mbyllura për shkak të pandemisë COVID-19, ku si masë parandaluese janë pezulluar faljet e namazeve me xhematë.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

“Bereqeti” në Drenas ndihmon familjet me jorganë, jastëk dhe batanije

Shoqata Humanitare Bamirëse “Bereqeti”, dega në Drenas, ka dhuruar zhvilluar aksion humani…