Kryesia e BIK miratoj Rregulloren e Kurbaneve

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës,në mbledhjen e mbajtur më 31 maj 2014 ,pas shqyrtimit miratoi rregulloren për prerjen e kurbaneve. Me këtë akt Bashkësia Islame rregullon tubimin, prerjen, shpërndarjen dhe destinimin e kurbaneve.

Kryesia e BIK, po ashtu, shqyrtoi dhe miratoi edhe rregulloren për zgjedhjen e anëtarëve të KMSH dhe dekanit të FIS-së, me të cilin rregullohet procedura e zgjedhjes së anëtarëve për Këshillin Mësimor Shkencor në Fakultetit e Studimeve Islame të Prishtinës, si dhe procedura e zgjedhjes së dekanit të FSI. Në mbledhje Kryesia debatoi edhe për tendencën e implikimit të disa të punësuarve tanë në fushatën elektorale për zgjedhjet e 8 qershorit, veprim të cilin e konsideron shkelje të akteve normative të BI-së dhe të sanksionueshëm.
Kryesia shqyrtoi edhe një numër të raporteve dhe lëndëve nga terreni.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Myftiu Tërnava takoi ministrin sudanez për Çështje Fetare dhe Vakëfe

Prishtinë, 5 gusht 2021 Gjatë qëndrimit në Egjipt, Myftiu i Kosovës, Naim ef. Tërnava, tak…