Myftiu i Kosovës, Mr. Naim Tërnava vizitoj Kamenicën

10 korrik 2012

Myftiu i Kosovës, Mr. Naim Tërnava vizitoj sot Kamenicën, ku u prit nga Kryetari i Komunës së Kamenicës z. Shaip Surdulli, i shoqëruar nga bashkëpuntorët.
Në takim më kryetarin Surdulli, Myftiu Tërnava, e falënderoj atë, për punën që ka bërë dhe të arrituarat në komunën e Kamenicës. Myftiu, po ashtu, e falënderoj edhe për bashkëpunimin e mirë që ka Komuna me Këshillin e Bashkësisë Islame dhe me Bashkësinë Islame të Kosovës.

{jathumbnail}Myftiu në emër të Kyesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës, falënderoj Kryetarin Surdulli, për ndarjen e truallit për ndërtimin e selisë së Këshillit të BI në Kamenicë.

Bashkëpunimi juaj me Këshillin e BI dhe me isntitucionet tjera është për t’u përshendetur, me këtë ju tregoni edhe praktikisht se jeni në shërbim të qytetarëve që ju kanë zgjedhur.
Ndarja e lokacionit për ndërtimin e selisë së Këshillit është një hap i madh, ngase vetëm Këshilli i Kamenicës ka mbetur pa seli, andaj shpresojmë që edhe këtu do të kryhet së shpejti. –tha, ndër të tjera, Myftiu Tërnava.
Kryetari i Kamenicës, z. Shaip Surdulli, ka thënë se ne jemi munduar që së bashku me drejtor të drejtorive komunale, si dhe me këshilltarët e Kuvendit, t’i përkrahim kërkesat e Bashkësisë Islame.
Këtë vit Komuna e Kamenicës, ka ndihmuar me një shumë simbolike dy xhamitë në fshatin Koretinë, kurse vitin e kaluar kemi ndihmuar xhamitë në fshatërat Dajkoc e Desivojcë, ndërtimin e murit mbrojtës për xhaminë në Berivojcë dhe objektin e mejtepit në Hodonoc.

“ Si problem kyç në Komunën e Kamenicës është mungesa e një objekti shkollor në fshatin Rogaqicë, ku objektin e tanishëm shkollor e shfrytëzojnë nxënësit e shkollës fillore dhe dy shkollave të mesme, kurse mësimi zhvillohet në tri ndërrime dhe me orar të shkurtuar “ -ka thënë Surdulli.

Ai, kërkoj nga Myftiu Tërnava, që t’i dalë në ndihmë në gjetjen e ndonjë donatori të mundshëm, pasi që nga Ministria nuk ka ndonjë premtim në realizimin e këtij objekti shkollor.

Myftiu Naim Tërnava, premtoj se do të angazhohet në gjetjen e donatorëve, ku edhe nuk mungoj optimizmi i tij, prandaj kërkoj që Komuna të përgatis planin dhe dokumentacionin përkatës për këtë objekt shkollor.
Ai tha se Bashkësia Islame, nuk ndërton vetëm xhami në Kosovë, por ka ndihmuar në ndërtimin e mbi 40 shkollave në tërë territorin e Kosovës, çerdheve, renovime të objekteve shëndetësore, sigurimin e bursave për studentë në lëmi të ndryshme etj.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Myftiu Tërnava priti në takim kryetarin në detyrë të Partisë Demokratike të Kosovës, z. Enver Hoxhaj

Prishtinë, 12 prill 2021 Kryetari i Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim …