Arritën haxhilerët e parë në Kosovë

Prishtinë, 15 tetor 2014
Sot në orët e para të mëngjesit  në Aeroportin ndërkombëtar të  Prishtinës nga Medina kanë arritur ë haxhilerët e parë kosovarë që ditë më parë kryen Haxhin , kushtin e pestë të fesë islame.
Bashkë me haxhilerët ishte edhe myftiu Mr. Naim Tërnava i cili bëri Haxhin me besimtarët tanë.

Për ti pritur haxhilerët tanë në aeroport që herët  ishin familjarët e haxhinjve, zyrtarët e këshillave vendo dhe përfaqësuesi e kryesisë së BIK të cili u dëshiruan mirëseardhje dhe i përgëzuan për kryeren e Haxhit.
Po sot në orët e mbrëmjes prit të vijnë edhe një grup i haxhinjve, ndërsa për nesër është planifikuar kthimi i të gjithë haxhilerët tanë në vend. Sivjet Haxhin e kanë kryera gjithsejtë 865 besimtarë kosovarë

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Delegacioni i Kryesisë së BIK-ut qëndroi për vizitë në Bashkësinë Fetare Islame të RMV-së

Prishtinë, më 1 prill 2023 Në kuadër të bashkëpunimit të mirë ndërmjet Bashkësisë Islame t…