Prishtinë, më 14 mars 2023

Me këndimin e pjesëve nga Kurani dhe me tekbire është hapur xhamia e re në Dumnicë të Poshtme të Vushtrrisë, në të cilën morën pjesë shumë banorë, liderë institucional dhe personalitete të ndryshme.

Në hapje të kësaj xhamie mori pjesë edhe kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, i cili me këtë rast tha se ndërtimi i xhamive përveç se është i rëndësishëm për banorët dhe besimtarët e kësaj ane, ka rëndësi të veçantë edhe te Krijuesi.

Kryetari i Komunës së Vushtrrisë, Ferit Idrizi dhe kryetari i Këshillit të Bashkësisë Islame të këtij qyteti, Shemsi Rrahimi, uruan besimtarët për ndërtimin e kësaj xhamie edhe mundësitë që ofron ajo. Veç të tjerash, ata potencuan nevojën e ndërtimit të një xhamie të tillë me hapësirat përcjellëse që do të shfrytëzohen nga besimtarët.

Kjo xhami përves hapësirës për të kryer faljen e namazeve, ka hapësirë të mjaftueshme edhe për aktivitete të tjera, duke përfshirë edhe objektet përcjellëse të ndërtuara në tërësi nga BINI.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Myftiu Tërnava po merr pjesë në sesionin e 23-të të Bordit të Lartë të Akademisë së Jurisprudencës Islame

Prishtinë, më 20 prill 2024 Në Riad të Arabisë Saudite, ka filluar punimet sesioni i 23-të…