Prishtinë, 22 tetor 2014
Myftiu Kosovës, Naim ef. Tërnava priti sot në selinë e BIK në takim njohës shefin e ri të EULEX-it ambasadorin Gabriele Meucci.
Myftiu Tërnava i  shprehi mirëseardhje shefit të EULEX-it në  Kosovë, duke i dëshiruar shëndet, suksese e mbarësi gjatë misionit të tij në krye të EULEX-it.

“Bashkësia islame e Kosovës mbështet  misionin e EULEX-it  në Kosovë, i cili garanton e  ofron më shumë siguri në zbatimin e rendit dhe ligjit. Ne mbesim të përkushtuar si bashkësi që të kontribuojmë në afrimin e komuniteteve dhe  në kultivimin, si edhe deri tash, të tolerancës e mirëkuptimit ndërfetar e ndër etnik”- tha myftiu Tërnava

Shefi i ri i EULEX-it Meucci, pasi falënderoi Myftiun për kohën dhe për mikpritjen, tha se është i impresionuar me organizmin e komuniteteve myslimane në Ballkan,   ku është i  përfaqësuar nga myslimanët autokton të Ballkanit perëndimor, gjegjësisht të Evropës.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Përfundoi aksioni i shpërndarjes së mishit të kurbanit

Prishtinë, më 10 korrik 2024 Rreth 20 mijë kurbane janë therur dhe janë shpërndarë nga Bas…