Pas një pune të palodhshme 6 mujore të imamve dhe këshillave të Bashkësive Islame në organizimin dhe mbajtjen e garave ne nivele lokale edhe këtë vit ashtu siç edhe është bërë tradite të shtunën me datë 15.07.2017 Departamenti i të rinjve në bashkëpunim me zyrën e Kryeimamit dhe departamentin e gruas në ambientin e Medresesë së mesme “Alauddin” në Prishtinë organizuan për herë te VII-të me radhe garat e njohurive fetare në nivel shtetërorë.

Fillimisht të pranishmëve iu drejtua Fejsal Spahiu i cili i përshëndeti të pranishmit në emër të Bashkësisë Islame të Kosovës dhe ju dëshirojë mirëseardhje, duke u uruar të gjithë garuesve fat dhe suksese në garat e tyre, duke përmendur disa ajete dhe hadithe mbi vlerën dhe rendësin e edukimit të brezave të rinj dhe rëndësisë se mësim-besimit fetarë.

Andaj, me qëllim të rritjes së vetëdijes për këtë dukuri Departamenti i të Rinjve i BIK-ut në bashkëpunim me Departamentin e Gruas pranë BIK-ut e me përkrahje te madhe nga Myfti i Republikës së Kosovës Mr. Naim ef. Tërnava dhe nga Kryeimami i Bashkësisë Islame, Sabri ef. Bajgora, për herë të VII-të organizuan “GARAT E NJOHURIVE FETARE”
Në këtë garë ishin të pranishëm 14 Ekipe nga 14 Këshilla të Bashkësisë Islame : KBI-Prishtinë, KBI-Kaçanik, KBI-Skënderaj, KBI-Gjilan, KBI-Kamenicë, KBI-Prizren, KBI-Rahovec, KBI-Shtime, KBI-Viti, KBI-Malishevë, KBI-F. Kosovë, KBI-Podujevë, KBI-Kaçanik dhe KBI-Obiliq.

Përfaqësuesit e këshillave garuan në ekipe të përbëra nga 5 anëtarë ku para jurisë profesionale shfaqën njohuritë e tyre nga këto fusha: Kuran, Fik’h, Akaid, Histori Islame dhe interpretim të lirë nga fusha e artit, si monolog, ilahi, kaside, recitale etj. Pas një gare të fort mes ekipeve garuese, në finale u kualifikuan gjashtë ekipe: KBI-Kaçanik, KBI-Kamenice, KBI-Prizren, KBI-Gjilan, KBI-Shtime, KBI-Mitrovicë.

Vendi i parë i takoj ekipit nga KBI Shtime nxënës të hoxhës Bunjamin ef. Emini, vendi i dytë i takoj ekipit nga KBI të Kamenice nxënës të hoxhës Muhamet Leci, kurse vendi i tretë i takojë ekipit nga KBI të Kaçanikut nxënës të hoxhës Fadil Sopa.

Fituesit të garës i takojë çmimi “Haxhi Nderi” ndërsa imamët dhe nxënësit e vendit të dytë dhe të tretë janë shpërblyer me mjete financiare. Shpërblime u ndanë edhe për të gjithë pjesëmarrësit tjerë. Po ashtu duhet theksuar se kryesia e BIK-ut ka ndarë edhe mirënjohje dhe certifikata për imamët dhe nxënësit e tri vendeve të para.

Gallery Wordpress

Garat e njohurive fetare në nivel të Bashkësisë Islame të Kosovës tashmë janë bërë tradicionale dhe do të mbahen për çdo vit.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Myftiu Tërnava priti në takim ambasadorin jorezident të Katarit, z. Jabor Ali Hussein al Hawashela al Dosari

Prishtinë, më 23 shkurt 2024 Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërn…