Abu Dabi,2 shkurt 2019

Nën patronazhin e Lartësisë së Tij Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahyan, Princit i kurorës i Abu Dhabit dhe Zëvendës Komandanti Suprem i Forcave të Armatosura nisin nesër në Abu Dhabi aktivitetet e Konferencës Botërore të vëllazërisë njerëzore, të organizuar nga Këshilli Musliman i Urtësisë me pjesëmarrjen e liderëve fetarë dhe personaliteteve intelektuale dhe mediave nga e gjithë bota.
Në këtë konferencë globale të rendesisë së veçant po merr pjesë edhe kryetari i BIRK—ut, Myftiu Naim ef. Tërnava.
Konferenca zhvillon aktivitetin e saj mbi dialogun, mbi bashkëjetesën nën slloganin “Vëllazëria njerëzore”, rëndësia e saj, pikat e saj fillestare dhe mënyrat e promovimit të saj global.
Kjo konferencë përkon me vizitën historike të Papa Francis Papa i Kishës Katolike dhe Shejhut te Azharit Imam Dr. Ahmed el-Tayeb në Emiratet e Bashkuara Arabe – për të adresuar ekstremizmin dhe disavantazhet intelektuale dhe forcimin e marrëdhënieve njerëzore dhe krijimin e bazave të reja në mesin e njerëzve të feve dhe besimeve të shumta, të bazuar në respektin për ndryshim, dhe të kontribuojë në rindërtimin e urave të komunikimit dhe mirëkuptimit të ndërsjellë dhe harmoni, respekt dhe dashuri, dhe për të përmbushur sfidat me të cilat përballet rrugën humanitare për sigurinë, stabilitetin dhe paqen dhe për të arritur bashkëjetesën e dëshiruar.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës mbajti mbledhjen e rregullt

Prishtinë, më 18 korrik 2024 Me pjesëmarrjen e anëtarëve të Kryesisë së Bashkësisë Islame …