Departamenti i Gruas i Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës organizoi me 11.03.2014 programin me moton “A mjafton vetëm një lule”, i cili ju kushtua femres, vlerave dhe virtyteve të saj,e që dita ditës po mundohen ti zbehin këto vlera në lloj-lloj mënyre.Por duhet të kujtojm se nuk ka as një konvent apo ndonje ligj që do ta fisnikronte dhe ta lartësonte femrën ashtu siç e fisnikroi dhe vlersoi Allahu në kur`anin famëlart.

Për këtë temë foli teologe Ardiana Alishani e cila e shtjelloi në mënyr të shkëlqyshme ku nder të tjerash tha:”Ne femrat duhet të jemi krenare me identitetin e të qenurit femër duke ju largur barrës së traditave  injorante të se kaluares dhe komplekseve nënçmuese të modernizimit e ta gjejmë vetën në mes të kopshtit hyjnor të cilën Allahu teala ja ka dhuruar femrës me shpalljen e fundit”. Për pasurimin e këtij programi edhe në aspektin kulturor dhe argëtues u kujdes kori i i vajzave ‘Vizionaret e Dritës” të cilët me zërat e tyre të këndshëm dhe me ilahitë  e përzgjedhura me shije të veçantë e shtuan edhe më  shumë atmosferën mbresëlënëse te mysafiret e pranishme. Po ashtu monologu ishte një pike mjaft bresëlënëse e shkruar dhe interpretuar nga Bardha Kçiku. Takimi u bajt në Sallen e Kryesisë së BIK-së.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Myftiu Tërnava vizitoi për ngushëllime familjen e haxhi Muharrem Gashit

Prishtinë, më 18 qershor 2024 Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tër…