Departamenti i Gruas vazhdoi me cikëlin e ligjëratave

Me 27.03 2014 e enjte ora 13:00 Departamenti i Gruas i Bashkësisë Islame të Kosovës vazhdoi ciklin e ligjëratave nëpër xhamitë e Prishtinës.Këtë javë u mbajten këto ligjërata:
Te xhamia e Emshirit ligjëroi Sala Mehemti temën”Jeta është sfid”  pasi foli  për sfidat  që preokupohemi  qdo  ditë  me to theksoi  edhe  arsyet  pse  ne  sprovohemi, si  dhe  disa  nga pikat  për  tejkalimin  e këtyre  sfidave.

Një ndër  xhamit ishte edhe ajo në lagjen Vranjevc xhamia “M.Sherif ef.Ahmeti” ku u mbajtë ligjërata me temën: “Mbështetja në Allahun” nga ligjëruesja Bardha Kqiku.
Tema ishte e një rëndësie të veçant andaj u shtjelluan disa pika me rëndësi, por ndër të tjera u tha: “ Mbështetja në Allahun-Sunduesin Absolut do të thotë njohje e Allahut dhe e Madhështisë së Tij. Njohje sepse me anë të saj ne na shtohet bindja dhe na forcohet besimi, për këtë edhe i mbështetemi Atij pa kurrfarë frike se do na braktisë ndonjëherë.
Allahu në Kur’an na thotë: “…Kush i mbështetet Allahut, Ai i mjafton atij…”

Ndërsa në xhamin ‘’Ebu Beker  es-Siddik’’- bregu i diellit, u mbajt ligjërat me temën ” Udhëzimi në Islam” të cilën e ligjëroi Kadrie Dragusha ku ndër të tjerash tha: “Nuk ka dhunti më të madhe që Allahu i dha njeriut se sa udhëzimi,sepse pa të nuk ka jetë,nuk ka shpetim.Ajo ju tregoi të pranishmeve edhe për rrugen të cilën ne duhet ta ndjekim e që është rruga për në islam sepse kjo është e vetmja rrugë e shpëtimit.
Pastaj temën : “Dashuria ndaj  Allahut xh.sh” në xhamin “Jusuf Çelebi “e ligjëroi Aishe Gashi e cila  foli për rrugen që robi duhet ta përshkoj që të arijë deri te kjo dashuri, ku ndër kushtet kryesore për  të arritur tek dashuria dhe ndjenja e mallit për të  dashurin  është njohja e Tij, pra sa ma e madhe të jetë dija për Allahun aq më  madhe do të të jetë dashuria për Të.
 Pastaj në Xhamin Sylejman Mustafa  u mbajt  ligjerata me temën “ Lidhja e njëriut me Allahun “ ku ligjëroi teologe Fitore Dervishi e cila pasi që ju tregoi për vlerën dhe rëndesinë e  lidhjes së njeriut me Allahun dhe rezultatet e saja, ajo ia mësoj  edhe mënyrën se si të jemi të lidhur me shumë me Allahun e që njera prej lidhjeve më dobiprurëse është meditimi në Allahun dhe krijesat e Tij.
Po këtë ditë në OJQ-në “Kosova për nihmë dhe zhvillim” teologe Mr. Vaxhide Bunjaku Podvorica mbajti një ligjërat për të pranishmet për “Domethënien  dhe gjurmet që lë  fjala La Ilahe ilall-Allah ajo ndër të tjerash tha se fillimi i së vërtetës për në rrugen e Allahut është fjala la ilahe ila-allah, që me të ndriqohet zemra dhe me të dhurohet jeta,e në qoftë se thuhet me besnikëri dhe sinqeritet dhe pohohet me kërkesat  e saj, le gjurmë të çmuara tek individi dhe shoqria.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Myftiu Tërnava priti në takim një delegacion nga Qendra Islame nga Londra

Prishtinë, më 22 shtator 2022 Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tër…