Prishtinë, 8 maj 2018
Sot, në kryeqytetin e Emirateve të Bashkuara Arabe Abu Dabi, kanë filluar aktivitetet e “Konferencës botërore mbi komunitetet myslimane – mundësitë dhe sfidat”, nën kujdesin e ministrit të Tolerancës në Emiratet e Bashkuara Arabe, Sheikh Nahyan Bin Mubarak Al Nahyan, dhe me pjesëmarrjen e 600 personaliteteve nga më shumë se 140 vende .Në ketë konferencë po merr pjesë përfaqësuesi i Bashkësisë Islame të Kosovës mr. Besim Mehmeti.
Konferenca u hap me himnin e EBA-së dhe me lexim nga Kurani, pastaj u dha një film dokumentar në lidhje me gjendjen e myslimanëve dhe statusin e tyre nëpër vede të ndryshme të botës dhe për figurat më të rëndësishme historike islame që kontribua për ndërtimin e civilizimit dhe për zhvillimin e shkencës.
Pas kësaj, konferenca nisi me një fjalim nga ministri i Tolerancës. Ai foli për sfidat më të rëndësishme me të cilat përballen myslimanët në botë dhe tha:

“Unë ju përshëndes dhe ju deshiroj mirëseardhje në këtë konferencë botërore për komunitetet myslimane, duke shpresuar se, me vullnetin e Zotit, konferenca të jetë e dobishme për dialog dhe shkëmbim të pikëpamjeve dhe përvojave. Unë gjithashtu lus Allahun e plotfuqishëm të dhurojë sukses në prezantimin e propozimeve dhe rekomandimeve të dobishme, të kontribuojë në arritjen e progresit të mirë dhe paqes në këtë botë, në të cilën mbivendosja e interesave dhe qëllimeve eshte bërë realitet dhe bota është bërë një fshat i vogël global. ”

Gjatë dy ditëve konferenca do të shtjellojë tema të ndryshme të nderlidhura me pakicat myslimane në shoqëritë e ndryshme në botë, si dhe gjendjen e shoqërive myslimane, sfidat dhe perspektivat.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Myftiu Tërnava priti në takim ambasadorin jorezident të Katarit, z. Jabor Ali Hussein al Hawashela al Dosari

Prishtinë, më 23 shkurt 2024 Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërn…