Prishtinë, më 17 tetor 2022

Nën organizimin e Drejtorisë së Haxhit në Kryesinë e Bashkësisë Islame të Kosovës, 44 besimtarë nga Kosova kanë kryer me sukses umren. Besimtarë të grupmoshave të ndryshme u nisën më 6 tetor, ndërsa u kthyen këtë të diele, më 16 tetor.

Besimtarët kryen dy herë umren gjatë këtij rrugëtimi si dhe vizituan vende historike shenjta islame, duke falur namaze në Qabe, në xhaminë e Pejgamberit dhe vende të tjera.

Besimtarët nga Kosova i filluan vizitat në Kodrën e Uhudit, te Xhamia Kibletejni dhe te Xhamia Kuba, ndërsa të nesërmen më 10 tetor ata u nisën për në Meke. Të martën e 11 tetorit besimtarët nga Kosova, kryen për herë të parë umren, ndërsa të nesërmen vizituan: Arafatin, Muzdelifen, Minan, si dhe kodrat Thevr dhe Nur.

Të enjten, besimtarët nga Kosova përfunduan edhe umren e dytë me sukses gjatë këtij rrugëtimi 10 ditorë. Përveç organizimit të haxhit, Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës, organizon rregullisht kryerjen e umres për besimtarët e vendit. Organizime të tilla do të ketë edhe në të ardhmen, për besimtarë që duan t’i vizitojnë këto vende.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Drejtori Simnica priti në takim imamin Burhan Mustafa

Prishtinë, më 13 qershor 2024Drejtori për Diasporë i Bashkësisë Islame të Kosovës, Ekrem e…