Sqarim

Sqarim përkitazi me intervistën e Bahri Sejdiut për gazetën “Kosova Sot”

Përkitazi me intervistën e Bahri Sejdiut të botuar 10 qershor 2017, nga gazeta “Kosova Sot”, ku ai flet për fillimin e ndërtimit të Xhamisë Qendrore në Prishtinë, sqarojmë opinionin se qëndrimet e shprehura nga Z. Bahri Sejdiu, nuk janë qëndrime zyrtare të Kryesisë së BIK, por janë vetëm qëndrime të tij personale.
Kryesia e BIK, botimin e sotëm të kësaj interviste e sheh si tendencioze, të motivuar politikisht dhe për qëllime personale. Tendenca për ta politizuar ndërtimin e xhamisë, për ne është e papranueshëm dhe e dëmshme, e aq më tepër kur tentohet që ti jepet ngjyrim partiak dhe atë në ditën e heshtjesh zgjedhore. Qëndrimi se gjoja “Vetëvendosja” pengon fillimin e ndërtimit të xhamisë është i papranueshëm, ne kurrë nuk ju kemi drejtuar asnjë partie për leje, sepse partitë nuk japin leje ndërtimi. Komunikimi ynë është me Komunën e Prishtinës si institucion kompetentë. BIK si me të gjitha partitë në vend, ashtu edhe me “Vetëvendosjen” ka raporte korrekte e normale, andaj nuk qëndron ajo që sjell “Kosova Sot” se “Vetëvendosja” ka bllokuar fillimin e ndërtimit të xhamisë.
Për hir të korrektësisë dhe me qëllim që të njoftojmë drejt së pari besimtarët tanë, pastaj edhe opinion e gjerë sqarojmë.
Për çështjen e fillimit të ndërtimit të xhamisë qendrore, Kryesia e BIK dhe Komuna e Prishtinës janë në komunikim të vazhdueshëm dhe presim që shpejtë të përfundojnë procedurat e nevojshme dhe ashtu siç e kemi venë bashkërisht gur themelin e xhamisë, bashkërisht e unik do nisim e inshalla edhe të përfundojmë xhaminë për ta vënë në funksion për besimtarët tanë.

  • Konkurs

    Data: 25.02.2021 Këshilli i Bashkësisë Islame i Podujevës shpall: K O N K U R S Për plotës…
  • Konkurs

    Data: 18 shkurt 2021 Këshilli i Bashkësisë Islame i Vitisë shpall: KONKURS Për plotësimin …
  • Urimi i Myftiut Tërnava me rastin e Ditës së Pavarësisë

    16 shkurt 2021 Të dashur qytetarë, Vëllezër e motra! Nesër, më 17 shkurt, populli i Kosovë…
Shfaq më shumë në Njoftime

Shfleto

Konkurs

Data: 25.02.2021 Këshilli i Bashkësisë Islame i Podujevës shpall: K O N K U R S Për plotës…