Myftiu Tërnava në promovimin e revistës “Zani i Naltë”

Të enjten më 21 shkurt 2013,  në Tiranë, në ambientet e Universitetit “Bedër” në prani të shumë personaliteteve nga jeta fetare e kulturore të Shqipërisë e Kosovës, si haxhi Seilim Muça-kryetar i KMSH-së, Myftiu i Kosovës, Naim Tërnava me bashkëpunëtorë, At Andon Merdani- përfaqësuesi i Kishës Ortodokse Autoqefale të Shqipërisë si dhe shumë të ftuar të tjerë, u bë promovimi i revistës “Zani i Nalt딸 vazhdim i revistës me të njëjtin emër i Komunitetit Mysliman Shqiptar, e themeluar në vitin 1923.

Me këtë rast myftiu përshëndeti e përgëzoj kryetarin e KMSH-së, haxhi Selim Muçën me bashkëpunëtorë për vendimin e vazhdimit të botimit të revistës “Zani i Naltë”,
“Revista”Zani i Naltë” shënon hapin e parë në fushën e publicistikës  islame në gjuhën shqipe, dhe si e tillë paraqet themelin-bazën e revistave islame në gjuhën shqipe.
Mendoj se Revista si në vitet  20-30 të shekullit të shkuar, kur qe bërë tribunë e mendimit  të elitës islame e  shqiptare, edhe tani, në kushte e rrethana të reja të jetë e tillë, tribunë e mendimit të elitës islame e shqiptare në të gjitha trojet tona”-tha, ndër të tjerat, Myftiu Tërnava.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Drejtori për diasporë Ekrem Simnica priti në takim Xheladin Leka imam në Zvicërr

Më 22 shkurt Drejtori për diasporë në Kryesinë e Bashkësisë Islame të Kosovës, Mr. Ekrem S…