Myftiu Tërnava priti ambasadoren turke në Kosovë Songul Ozan

Prishtinë, 11 shkurt 2013
Myftiu i Kosovës, mr. Naim Tërnava priti në takim pune ambasadoren e Turqisë, znj. Songul Ozan, e shoqëruar nga drejtori i Qëndresë Kulturore Turke, z. Sadullah Yilmaz.
Myftiu Tërnava falënderoj ambasadoren Ozan për vizitën dhe angazhimin e përkushtimin e saj të madh në Kosovë.
Myftiu Tërnava falënderoi qeverinë turke për kontributin e madh që po jep  përmes Agjencisë për zhvillim “TIKA” në ruajtjen e trashëgimisë kulturore të Kosovës, me theks të veçantë të arkitekturës islame.

Në Kosovë vetëm javën që shkoi janë nënshkruar disa marrëveshje në mes “TIKA”-së, MKRS dhe BIK për restaurimin e xhamisë së Emin pashës në Prizren, rregullimin e oborrit të Xhamisë Sinan pashës, në Prizren, si dhe disa projekte tjera që janë në përfundim e sipër. Myftiu Tërnava i shprehi mirëseardhje drejtorit te ri, z. Sadulah Yilmaz, duke i dëshiruar suksese dhe mbarësi në misionin e tij të  ri në Kosovë, dhe shfrytëzoj rastin të falënderoj edhe ish – drejtorin e  Qendrës “Yunus Emre”, dr. Ismet Biner për punën e tij. Myftiu, gjithashtu, shprehu gatishmërinë e Bashkësisë Islame të Kosovës që të vazhdoj bashkëpunimin edhe me këtë qendër.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Drejtori për diasporë Ekrem Simnica priti në takim Xheladin Leka imam në Zvicërr

Më 22 shkurt Drejtori për diasporë në Kryesinë e Bashkësisë Islame të Kosovës, Mr. Ekrem S…