Kryeimami Bajgora takoi pjesëmarrësit e trajnimit në Tekirdag të Turqisë

Prishtinë, 10 prill 2019

Kryeimami i Bashkësisë Islame të Kosovës Sabri ef. Bajgora, i shoqëruar nga asistenti i tij Fatmir ef. Iljazi, pritën sot në takim grupin e imamëve dhe të myezinëve nga Kosova, të cilët morën pjesë në trajnimin për përvetësimin e bukur leximit të Kuranit, të mbajtur në Tekirdag të Turqisë.

Udhëheqësi i këtij grupi Muhamed Mazllami, e njohu kryeimamin Bajgora me ecurinë e trajnimit dhe për takimet e zhvilluara gjatë kësaj vizite.

Fillimisht vizita e parë ishte te myftiu i Tekirdagut, Ismail Ipek, i cili u dëshiroi mirëseardhje mysafirëve nga Kosova, si dhe mbajti një ligjëratë para tyre. Më pas vizita vazhdoi në qytetin Muratllë, në zyrën e myftiut Ugur Emiroglu, pastaj në Edirne, në xhaminë “Selimije”, në të cilën u mirëpritën nga myftiu i Edirnes Emrullah Uzum.

Gjatë qëndrimit në Turqi, grupi i nëpunësve të Bashkësisë Islame të Kosovës, vizitoi edhe Këshillin e Lartë të Fetvave, në të cilën u pritën nga këshilltari Mehmet Ekim.

Gjithashtu ata vizituan edhe qytetin e Çanakalasë, shoqatën “Tuder”, Medresenë e Tekirdagut etj.

Në fund të këtij trajnimi, u mbajt një program kulturor dhe u certifikuan të gjithë pjesëmarrësit.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Drejtori për diasporë Ekrem Simnica priti në takim Xheladin Leka imam në Zvicërr

Më 22 shkurt Drejtori për diasporë në Kryesinë e Bashkësisë Islame të Kosovës, Mr. Ekrem S…