Rindërtohet xhamia në Biti

Në fshatin Biti (Shtërpcë), më 26 prill, në prani të autoriteteve më të larta të BIK, KBI të Ferizajt, zyrtarëve komunal e shumë xhematlinjëve ka filluar rindërtimi i xhamisë së re. Imami i këtij fshati Abdyl ef.Hasani  me përkushtim e devotshmëri ka kryer  për 38 vitesh radhazi dhe po kryen detyrën e imamit, mualimit dhe vaizit në këtë xhami.

Ai ndjehej shumë i lumtur  dhe nuk mundte t’i fshihte emocionet e gëzimit dhe të haresë në këtë inaugurim. “Rindërtimi i kësaj xhamie ka një rëndësi historike dhe strategjike për shkak të konfiguracionit që ka në këtë anë.{jathumbnail} Falënderoj Kryesinë e BIK, dhe organizatën nga Kuvajti si  dhe organet komunale që kanë ndihmuar  në këtë rast”, iu ka thënë të pranishmëve Abdyl ef. Hasani. Në fjalën e rastin  Ahmet ef Sadriu solli përshëndetjet e Myftiut të Kosovës Naim ef Tërnavës dhe të pranishmëve ua përkujtuar ajetin kuranor se ndërtimi dhe rindërtimin e xhamive e bëjnë ata besimtarë të cilët kanë imanin e thellë në Allahun xh.sh dhe në ditën e gjykimit …Kjo javë ishte e bereqetshme pasi anekënd Kosovës së bashku me donatorët kemi nisur  ndërtimin e shumë xhamive. Unë falënderoj edhe donatorin por edhe organet komunale për kontributin e dhënë që ky projekt të filloj së ndërtuari. Këtu afër  është edhe shkolla e fshatit që së bashku do ta plotësojnë mozaikun e këtij fshati dhe që të dyja janë në funksion të xhematit dhe ndërtimit  dhe edukimin e  gjeneratave të reja.  Fehmi Mehmeti kryetar i  KBI të Ferizajt  përgëzoi imamin për insistimin permanent që kjo xhami të rindërtohet sot dhe kjo këmbëngulësi tregon sinqeritetin dhe përkushtimin për fjalën e Zotit dhe ngritjen dhe ruajtjen e islamit në këtë vend që nuk ka qenë edhe e lehtë.  Në emër të Organizatës.
 “Kosova për Ndihmë dhe Zhvillim  (KAD),donatorit nga Kuvajti  foli Shaqir ef Kçiku,  që pos tjerash tha se ky inaugurim të jetë një hap i mbarë, ku populli i kësaj ane  kanë kushte më të mira për t’iu lutur Zotit dhe për të mos u shpërngulur nga këto troje  stërgjyshore  të banuar me shqiptarë. Kurse në emër të KK të Shtërpcës këtë inaugurim e përshëndeti  Beqir Fejzullahi, i cili konfirmoi se  komuna vazhdimisht  është në shërbim të KBI dhe të imamëve që të ngrisim xhami e shkolla që të mos shpërngulet popullata shqiptare nga këto anë.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Drejtori për diasporë Ekrem Simnica priti në takim Xheladin Leka imam në Zvicërr

Më 22 shkurt Drejtori për diasporë në Kryesinë e Bashkësisë Islame të Kosovës, Mr. Ekrem S…