Myftiu Tërnava vizitoi Ambasadën e Kosovës në Abu Dabi

Prishtinë, 06 dhjetor 2018

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, i shoqëruar nga një pjesë e kabinetit të tij, sot vizitoi Ambasadën e Republikës së Kosovës në Abu Dabi të Emirateve të Bashkuara Arabe.

Myftiu u mirëprit nga i ngarkuari me punë në këtë ambasadë z. Amir Ahmeti, i cili pasi i dëshiroi mirëseardhje Myftiut Tërnava, e njohu atë përkitazi me aktivitetet e ambasadës në shtetin e EBA-së. Ai falënderoi përzemërsisht Myftiun Tërnava për këtë vizitë duke i dëshiruar qëndrim të këndshëm në Abu Dabi, si dhe falënderoi atë dhe institucionin e BIRK-ut për ndihmën që po jep në zhvillimin e të gjitha fushave të jetës në Kosovë.

Nga ana e tij, kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, fillimisht e uroi për hapjen e ambasadës e më pas e falënderoi z. Ahmetin për pritjen dhe theksoi se BIRK-u vazhdimisht ka dhënë kontribut për të gjitha proceset në të cilat ka kaluar Kosova deri më tani dhe do të jap edhe më kontribut dhe se marrëdhëniet e Kosovës me botën arabe do të intensifikohen në realizimin e projekteve në dobi të qytetarëve të Kosovës. Myftiu Tërnava çmoi përkrahjen që kanë dhënë këto vende në veçanti EBA për integrimin e Kosovës në mekanizmat rajonalë dhe ndërkombëtarë.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Drejtori për diasporë Ekrem Simnica priti në takim Xheladin Leka imam në Zvicërr

Më 22 shkurt Drejtori për diasporë në Kryesinë e Bashkësisë Islame të Kosovës, Mr. Ekrem S…