Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës mbajti sot mbledhjen e parë pas zgjedhjeve

Prishtinë, 10 nëntor 2018

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës mbajti sot mbledhjen e parë pas zgjedhjeve të mbajtura në tetor, nga të cilat dolën forumet dhe udhëheqësi i Bashkësisë Islame të Kosovës për periudhën 2018-2023.
Në fillim të mbledhjes, Myftiu Naim ef. Tërnava, i cili siç dihet u zgjodh në krye të BIK edhe për një mandat, falënderoi forumet e BIK për besimin e dhënë që të drejtojë BIK për periudhën vijuese 2018-2023. Ai po ashtu përgëzoi anëtarët e rinj të Kryesisë së BIK për marrjen e besimit për të qenë pjesë e Kryesisë së BIK.
Myftiu Tërnava kërkoj nga anëtarët e Kryesisë që në përputhje me kompetenca që ua jep Kushtetuta e BIK të kontribuojnë në mbarëvajtjen e jetesë fetare dhe të angazhohen që të bëjnë e të japin më të mirën në funksion të misionit që u është ngarkuar e besuar nga Kuvendi i BIK.
Kryesia e BIK, po ashtu, shqyrtoi edhe një sërë lëndësh nga kompetencat e saja kushtetuese, me ç’rast edhe mori vendime adekuate.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Drejtori për diasporë Ekrem Simnica priti në takim Xheladin Leka imam në Zvicërr

Më 22 shkurt Drejtori për diasporë në Kryesinë e Bashkësisë Islame të Kosovës, Mr. Ekrem S…