TRIBUNË FETARE

Më 29 nëntor 2017 Departamenti i Gruas organizoi tribunë fetare kushtuar lindjes së Muhamedit a.s., e cila u organizua në Sallën e Kuqe në Prishtinë.
Qëllimi i këtij organizimi u bë në shenjë të mirësisë, respektit, dashurisë që kemi ndaj Pejgamberit a.s., përkujtimin e njeriut më të ndershëm, më të vlefshëm dhe personalitetin më të dashur tek Allahu dhe mbar njerëzimi.
Përveç ligjëratës të mbajtur nga profesorët e nderuar Driton Arifi dhe Besa Ismaili, ilahi nga kori i vajzave të Medresesë dhe grupi ” Vizionaret e Dritës”, monologu nga Hafsa Abazibra, gjithashtu u nda çmimi për fitueset e tri vendeve të para të konkursin për esenë: “Muhamedi a.s. Shëmbëlltyrë e njerëzimit”.
Çmimi e parë u nda për Bardha Kçiku-Luma, ndërsa çmimi i dytë për Valdrina Abdullahu, kurse çmimi i tretë për Rineta Nitaj.
Përveç ndarjes së çmimeve të tri fitueseve të para, Departamenti i Gruas ndau poashtu edhe nga një Certifikatë dhe nga një set librash të botuara nga Bashkësia Islame e Kosovës.
Në këtë organizim morën pjesë përfaqësues të institucioneve fetare, OJQ-vë të ndryshme, si dhe pjesëmarrës nga shumë komuna të tjera.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Drejtori për diasporë Ekrem Simnica priti në takim Xheladin Leka imam në Zvicërr

Më 22 shkurt Drejtori për diasporë në Kryesinë e Bashkësisë Islame të Kosovës, Mr. Ekrem S…