Në Podujevë mbahet program për nder të ardhjes së muajit Ramazan

Më 12. 06. 2015,  në Teatrin e Qytetit – Podujevë, u mbajt tribuna vetëm për femra, e organizuar nga Këshilli i Bashkësisë Islame – Podujevë, në bashkëpunim me Departamentin e Gruas së BIK-ut. Kjo tribunë u mbajt për nder të muajit të bekuar Ramazan, ndërsa si moto kishte sloganin: “Mirë se vjen Ramazan!”
Fillimisht programi u hap me disa ajete kuranore, të interpretuara në mënyrë të shkëlqyer nga Ibadet Kosumi – Bryma.

Në emër të Departamentit të Gruas të pranishmet i përshëndeti Hanife Kastrati, e cilia i falënderoi për pjesëmarrjen e tyre, dhe njëkohësish u uroi muajin e bekuar Ramazan.
Pastaj përshëndetjeve, nga Vaxhide Podvorica – Bunjaku u dha një ligjëratë e shkurtër, ku u fol kryesisht për “Vlerën e muajit Ramazan”. Ligjëruesja ndër të tjera tha: “Agjërimi është vepër me të cilën kënaqen të devotshmit, ndërsa muaji Ramazan është muaji që nxit pastrimin e besimtarit, si në aspektin shëndetësor, ashtu edhe në atë shpirtëror e moral.”
Ligjëruesja tjetër, Muhamedie Seta, përveç tjerash foli për “Zemrën”, qoftë si organ apo si ndjenjë përjetimi, e që lidhet ngusht me agjërimin.
Ajo, pasi shpjegoi në mënyrë të detajuar tri llojet e zemrave, sqaroi edhe lidhshmërinë e ngushtë që ka zemra me agjërimin.
Programin në mënyrë artistike e pasuruan edhe disa ilahi dhe monolgje, që u interpretuan nga Anita Gërguri.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Drejtori për diasporë Ekrem Simnica priti në takim Xheladin Leka imam në Zvicërr

Më 22 shkurt Drejtori për diasporë në Kryesinë e Bashkësisë Islame të Kosovës, Mr. Ekrem S…